Zdravá pizza? Za nás áno!

Ingrediencie: 

Cesto:

200g špaldová múka hladká 
125ml vlažná voda
1PL olivový olej
1ČL sušené droždie
1ČL trstinový cukor
1ČL soľ 

Vrch pizze:

paradajky, strúhaný parmezán, kuracia/morčacia šunka, mozzarella, kukurica...podľa vlastnej chuti.

 

Postup:

V jednej miske si zmiešajte vlažnú vodu, cukor a droždie. V druhej miske zmiešať múku, soľ a olivový olej. Do misky s múkom si vylejeme pripravený kvasok a rukou vymiešame hladké a nelepivé cesto. Cesto si vytvarujeme do tvarhu gule, potrieme olivovým olejom a necháme v miske kysnúť na teplom mieste cca 35 minút. 

Rúru si predhrejeme na 225-250 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie. Vykysnuté cesto si vyvaľkáme do tvaru kruhu a premiestnime opatrne na plech. Okraje si môžme jemne vytvarovať. Na vrch pizze si naukladáme paradajky, šunku, mozzarellu a parmezán (všetko podľa svojej chuti).

Pečieme 15-20 minút, kým okraje jemne nezhnednú. 

Mňam!

Mohlo by Vás zaujímať

TOP 10 potravín pre maximalizáciu svalovej hmoty
TOP 10 potravín pre maximalizáciu svalovej hmoty 06.08.2018

Najlepšou cestou ako si vybudovať svalovú hmotu je konzumovať široké...

Všetko čo chceš vedieť o sacharidoch
Všetko čo chceš vedieť o sacharidoch 31.07.2018

Dovolíme si tvrdiť, že bez bielkovín nebudete mať svaly, no...

Tuky
Tuky 31.07.2018

Ďalšou makroživinou, ktorú si v dnešnom článku predstavíme sú tuky....