Zdravá pizza? Za nás áno!

Ak si nevieš predstaviť život bez pizze, ale chceš si udržať zdravší životný štýl, určite vyskúšaj túto verziu! 

Ingrediencie: 

Cesto:

200g špaldová múka hladká 
125ml vlažná voda
1PL olivový olej
1ČL sušené droždie
1ČL trstinový cukor
1ČL soľ 

Vrch pizze:

paradajky, strúhaný parmezán, kuracia/morčacia šunka, mozzarella, kukurica...podľa vlastnej chuti.

 

Postup:

V jednej miske si zmiešajte vlažnú vodu, cukor a droždie. V druhej miske zmiešať múku, soľ a olivový olej. Do misky s múkom si vylejeme pripravený kvasok a rukou vymiešame hladké a nelepivé cesto. Cesto si vytvarujeme do tvarhu gule, potrieme olivovým olejom a necháme v miske kysnúť na teplom mieste cca 35 minút. 

Rúru si predhrejeme na 225-250 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie. Vykysnuté cesto si vyvaľkáme do tvaru kruhu a premiestnime opatrne na plech. Okraje si môžme jemne vytvarovať. Na vrch pizze si naukladáme paradajky, šunku, mozzarellu a parmezán (všetko podľa svojej chuti).

Pečieme 15-20 minút, kým okraje jemne nezhnednú. 

Mňam!