Zdravá pizza? Za nás áno!

Ingrediencie: 

Cesto:

200g špaldová múka hladká 
125ml vlažná voda
1PL olivový olej
1ČL sušené droždie
1ČL trstinový cukor
1ČL soľ 

Vrch pizze:

paradajky, strúhaný parmezán, kuracia/morčacia šunka, mozzarella, kukurica...podľa vlastnej chuti.

 

Postup:

V jednej miske si zmiešajte vlažnú vodu, cukor a droždie. V druhej miske zmiešať múku, soľ a olivový olej. Do misky s múkom si vylejeme pripravený kvasok a rukou vymiešame hladké a nelepivé cesto. Cesto si vytvarujeme do tvarhu gule, potrieme olivovým olejom a necháme v miske kysnúť na teplom mieste cca 35 minút. 

Rúru si predhrejeme na 225-250 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie. Vykysnuté cesto si vyvaľkáme do tvaru kruhu a premiestnime opatrne na plech. Okraje si môžme jemne vytvarovať. Na vrch pizze si naukladáme paradajky, šunku, mozzarellu a parmezán (všetko podľa svojej chuti).

Pečieme 15-20 minút, kým okraje jemne nezhnednú. 

Mňam!

Mohlo by Vás zaujímať

Koľko kalórií si myslíš, že ješ? (časť 1.)
Koľko kalórií si myslíš, že ješ? (časť 1.) 27.08.2018

Nový seriál porovnávania kalórií, ktorý ti ukáže, aká je veľkosť...